Snes mini classicNintendo heeft sinds 1985 grote stappen gezet in de game console wereld. Het begon allemaal met de NES gevolgd door de SNES, Virtual Boy, Nintendo 64, Gamecube, iQue, Wii, Wii U en nu de mega populaire Switch. Daarnaast zijn diverse handhelds ontwikkeld en succesvol in de markt gebracht. In deze blog bespreken we de onverwachte productie van classic consoles als de NES en SNES.

De NES classic mini kwam geheel onverwachts op de markt. Nintendo heeft daarmee ingespeeld op de nostalgie van miljoenen Nintendo liefhebbers. De populariteit was ongekend en binnen no-time waren alle classic mini’s uitverkocht en werden ze voor dubbele prijzen op marktplaats aangeboden. Nintendo heeft tevens laten weten dat de SNES mini classic rond kerst zal uitkomen. Het is de kleine variant van de klassieke SNES die in 1991 voor het eerst op de markt verscheen. Deze mini console zal waarschijnlijk net als de NES classic mini over ongeveer 30 spellen beschikken. De prijs zal hoogstwaarschijnlijk rond de €60,00 euro bedragen.

Door de jaren heen is Nintendo’s kennis omtrent game technologie enorm ontwikkelt met de Switch als succesvol eindresultaat. Desalniettemin, zien we dat Nintendo perfect inspeelt op nostalgie en eenvoud. Hierdoor kunnen ze met beperkte moeite nog veel halen uit successen geboekt uit het verleden. Of er een Nintendo 64 mini classic zal uitkomen is nog maar de vraag. Bij kenniscentra zien we in ieder geval dat Nintendo optimaal van gebruik maakt van huidige en opgedane kennis uit het verleden.