impact hotelbedden op gezondheidAangezien we een groot gedeelte van ons leven in bed vertoeven, is het van groot belang dat je boxspring en matras in goede staat zijn. Ze hebben namelijk een directe impact op je gezondheid. Je hebt volledige controle over je eigen slaapplek maar houd je je ook bezig met de impact van hotelbedden op je gezondheid? Lees in dit blog bericht waarom je ook hierop moet letten!

Impact hotelbedden op je gezondheid

Veruit de meeste (goedkope) matrassen zijn polyether matrassen van polyurethaan schuim. Je vindt ook steeds meer matrassen die bestaan uit traagschuim. Bij producteigenschappen zie je dan vaak; nasa schuim, memory foam, tempur of slow motion schuim staan. Beiden soorten hebben tijdens het productieproces schadelijke stoffen toegediend gekregen. Denk aan CFK’s, brandvertragers, UV filters, isocyanaten en polyolen.

De schadelijke stoffen komen dus het meeste voor bij goedkope matrassen. Sommige fabrikanten gebruiken steeds meer chemicaliën zonder op de hoogte te zijn voor welke gevolgen het kan hebben op je gezondheid. Wanneer je een B-hotel bezoekt kan je het vaak al aan het matras ruiken of en hoeveel chemicaliën erin verwerkt zijn. Let dus goed op het type matras. De impact van hotelbedden op je gezondheid heeft naast het soort schuim ook met het soort boxspring te maken. Niet alle hotelbedden zijn voorzien van kwalitatief materiaal, sterker nog, de meeste bedden presteren ondermaats. Aangezien mensen bijna de helft van hun leven slapen, zijn de bedden een belangrijk aspect om naar te kijken voordat je een hotelkamer boekt of wanneer je voor thuis een matras koopt.

Slaap je regelmatig in hotelbedden omdat je vaak op vakantie of zakenreis bent? Dan is het belangrijk om te weten op wat voor soort bed je slaapt. Raadpleeg de receptie van het desbetreffende hotel en achterhaal welk soort schuim erin verwerkt is en om wat voor soort matras/boxspring het gaat. Een alternatief zouden bijvoorbeeld latex matrassen kunnen zijn.