Sollicitatie kennis en uitvoeringSollicitaties vereisen kennis en een juiste uitvoering. Veelal worden ze stapsgewijs uitgevoerd om de ideale baan te krijgen. Heb jij een vacature gevonden die je ontzettend graag wil? dan is het verstandig om verder te lezen in dit blog bericht. Aan de hand van een stappenplan -en het doorlopen ervan- heb je de grootste kans om jouw droombaan te krijgen!

Sollicitatie kennis en uitvoering

De verwachte kennis voor een bepaalde functie heb je niet altijd in de hand. Kennis in de uitvoering van de gehele sollicitatieprocedure heb je daarentegen wel in de hand. Doorloop deze procedure in fases en besteed tijd en energie in iedere fase.

  • Oriëntatiefase: Het scannen van de arbeidsmarkt doe je aan de hand van je kwaliteiten, kennis en passie. Kies welke functie het beste bij jouw profiel past!
  • Vacature zoektocht: Doorzoek het internet. Gebruik de zoekmachine en vul de functie + keyword ‘vacature’ in. Zorg tevens dat je een LinkedIn account hebt en onder ‘vacatures‘ zoekt.
  • Motivatiebrief & CV: Maak de CV en motivatiebrief kort en bondig. Geef alleen relevante informatie over jouw kennis, ervaring, opleiding en passie gelieerd aan de functie. Zorg dat je de documenten met een normaal Gmail-account verstuurd. Dus geen Hotmail account genaamd ‘partygirl562’.
  • Verzwijgen: Je moet geen informatie verzwijgen, echter kan je sommige mindere perioden slechts kortstondig benoemen of een positieve wending eraan geven.
  • Sollicitatiegesprek: Tijdens je sollicitatie kan je veel gesprekstechnieken toepassen. De grootste uitdaging die je moet overwinnen zijn ongetwijfeld de zenuwen. Zorg dat je fit en positieve gedachtes hebt alvorens je het gesprek aangaat.
  • Afronding: Ben je door de sollicitatieronde(s)? Dan is het wachten op goedkeuring. Tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek krijg je te horen of je al dan niet een contract krijgt. Afgewezen? Zorg dat je niet te lang in een dip zit. Grijp alle moed en creëer motivatie voor de volgende sollicitatie.